Γιατί ψαλίδια Bmac Niigata;

Διότι νιώθουμε την ανάγκη να το κάνουμε, διότι η αγορά ψαλιδιών κομμωτικής – η οποία είναι γεμάτη με μάρκες ψαλιδιών που στην πραγματικότητα κατασκευάζονται στην Κορέα, την Κίνα ή το Πακιστάν – ζήτησε ένα πραγματικό και αυθεντικό Ιαπωνικό χειροποίητο προϊόν.
Διότι αυτά είναι ίσως τα καλύτερα Ιαπωνικά ψαλίδια κομμωτικής.

Πιστεύουμε ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε γνωστό αυτό το οποίο γινόταν τις περασμένες δεκαετίες – μια ανισότητα την οποία έβλεπε ο κόσμος – και να ενημερώσουμε τους κομμωτές ότι τα περισσότερα ψαλίδια με την ένδειξη “made in Japan” δεν είναι κατασκευασμένα στην Ιαπωνία και δεν σέβονται την πραγματική και αυθεντική Ιαπωνική τεχνοτροπία, παράδοση και ποιότητα.

Σήμερα, το 90% των υψηλών προδιαγραφών ψαλιδιών κομμωτικής δεν κατασκευάζονται στην Ιαπωνία. Η οικονομική κρίση χτύπησε και τους παραδοσιακούς Ιάπωνες κατασκευαστές οι οποίοι υπέκυψαν και επέλεξαν την σύγχρονη τάση της ποσότητας εις βάρος της ποιότητας, και θεώρησαν ότι το πολύ χαμηλό κόστος των ανειδίκευτων εργατών είναι εύκολο κέρδος. Για αυτούς τους λόγους, αυτοί οι κατασκευαστές μετέφεραν την παραγωγή τους από την Ιαπωνία σε χώρες στις οποίες αυτές οι συνθήκες είναι ένα παγιωμένο σύστημα.

Τώρα, οι κομμωτές που αγοράζουν ένα Ιαπωνικό ψαλίδι, πιστεύουν ότι αγοράζουν ένα αυθεντικό ιαπωνικό προϊόν , φτιαγμένο με ακρίβεια στο χέρι στην Ιαπωνία. Νιώθουν ασφαλείς και έχουν την αυτοπεποίθηση να αγοράσουν ένα αυθεντικό Ιαπωνικό ψαλίδι κομμωτικής υψηλών προδιαγραφών. Όμως, μετά από μόλις μια ημέρα χρήσης του νέου εργαλείου τους, συνειδητοποιούν ότι αυτό δεν είναι αλήθεια και ότι είχαν τοποθετήσει την εμπιστοσύνη τους σε λάθος χέρια. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μας βοηθά, δεν βοηθά τους κατασκευαστές μας και τους επιδέξιους τεχνίτες μας στην Ιαπωνία, και συγκεκριμένα στην Niigata, να κατασκευάσουν εξαίσια χειροποίητα ψαλίδια κομμωτικής με αγάπη, με φροντίδα με ακρίβεια και με μεγάλη προσπάθεια, αλλά κυρίως με την βασική προϋπόθεση να είναι made in Japan.

Γι’ αυτό είμαστε υπερήφανοι που παρουσιάζουμε τον κόσμο μας, ένα υπέροχο και μαγευτικό μέρος όπου συνεχίζουμε να παράγουμε όνειρα, ένα μέρος που ονομάζεται Niigata. Εάν κοιτάξετε τον χάρτη της Ιαπωνίας, μπορείτε να το βρείτε στα Δυτικά – Βορειοδυτικά.

Εκεί είμαστε, εκεί είναι η Bmac, σε ένα μέρος στο οποίο καθημερινά ακολουθούμε την αγνή παράδοση της ποιότητας, μεταφέροντας την αρχαία Ιαπωνική παράδοση της σφυρηλάτησης ατσαλιού και έχοντας ξεχωριστή έννοια για το κάθε ένα ψαλίδι που κατασκευάζουμε ξεχωριστά.

Για αυτό Bmac,
Για αυτό Bmac made in Japan, Niigata.

Η αποστολή μας

Υπάρχει κάτι ιδιαίτερο στους ανθρώπους που δουλεύουν και συνεργάζονται στο πρότζεκτ της Bmac. Είναι η ιδιοσυγκρασία τους: μια δυνατή, ανταγωνιστική νοοτροπία και το πνεύμα του νικητή. Σκοπός μας είναι συνεχώς και προοδευτικά να βελτιώνουμε μια εφεύρεση του 1761 η οποία – στο βασικό της σχήμα – δεν έχει αλλάξει ποτέ.

Ίσως εμείς στην Bmac αντιλαμβανόμαστε καλύτερα από τους άλλους ότι οι μικρές λεπτομέρειες όπως το βάρος, το σχήμα της λαβής και των λεπίδων, μπορούν να κάνουν την διαφορά στην απόδοση του ψαλιδιού.

Για αυτόν τον λόγο – κάποιες φορές – οι εκπληκτικές μας δημιουργίες είναι σίγουρα «αντισυμβατικές». Όταν σκεφτόμαστε ένα νέο μοντέλο, αρχίζουμε με ένα απλό λευκό χαρτί και δημιουργούμε ένα μοναδικό πρότζεκτ, συνδυάζοντας απόδοση, άνεση και μοναδικότητα.

Εμείς, στην Bmac, πιστεύουμε ότι αν τα ψαλίδια μας μελετηθούν, σχεδιαστούν και κατασκευαστούν σαν έργα τέχνης, τότε οι κομμωτές θα καταλάβουν την διαφορά και θα κουρεύουν με μεγαλύτερη ικανοποίηση, άνεση και ευχαρίστηση.

Η φιλοσοφία μας

Ο υπερήφανος στόχος μας είναι να γίνουμε μια παγκοσμίως διάσημη και με αίγλη εταιρεία στο πολύ κοντινό μέλλον. Μας ωθεί ο ενθουσιασμός και η ενέργεια των νεότερων μελών της ομάδας έρευνας και σχεδιασμού μας, οι οποίοι δουλεύουν δίπλα σε Ιάπωνες μεγάλους τεχνίτες, οι οποίοι παραδίδουν την αρχαία τιμημένη παράδοση της σφυρηλάτησης ατσαλιού. Αυτή η μαγική συνεργασία είναι κάτι παραπάνω από τις προσδοκίες μας. Ο σκοπός μας δεν είναι να ξαναγράψουμε την ιστορία των Ιαπωνικών ψαλιδιών, αλλά να γράψουμε το μέλλον τους.